Kasleven

Kasleven

Net voor begin van de eerste tomatenoogst waren wij dit jaar bij de biologische kasteler in Ens. Bewonderenswaardig, wat er allemaal voor vakkennis gebruikt word in de bio-teelt!

Bepaalde luizen, die voor tomaten en paprika niet schadelijk zijn, worden aan aparte planten in de kas gefokt. Ze bieden voer aan de vijanden van alle luizen die ook in de kas zijn, en die vallen ook meteen de luizen van de paprika aan, mits die in de kas verschijnen. Laat de natuur haar werk maar doen! Ook worden hommels en bijen voor de bestuiving van de tomaten in de kas gezet. Zo heel nu en dan komt er eentje mee op de markt in een zomerse soeptomaten-kist.

En heel gezond voor ons klimaat: Het CO2 dat bij het verwarmen van de kas in het vroege voorjaar en de koude ochtenden ontstaat wordt gelijk weer omgezet in zuurstof en lekker fruit, en nog meer CO2 word omgezet uit de buitenlucht, die in de kas gepompt word.

Veel lokale groente eten dus, en je helpt het CO2 uit de lucht halen en het klimaat verbeteren!

Reageren is niet mogelijk.