De oorsprong
Al jaren geleden waren er plannen om een kleinschalige boerderij met biologische groenten te beginnen. Afkomstig uit Duitsland heeft Henrike in verschillende landen en gebieden kennis opgedaan op het gebied van de groenteteelt en diverse werkwijzen, om uiteindelijk op de vruchtbare poldergrond bij Ens haar droom waar te gaan maken. Begonnen met een klein areaal broccoli worden er nu meer dan 20 verschillende groentesoorten geteeld en verkocht. De teelt is gespecialiseerd op groente en vooral zeldzame groenterassen, ook bekend als ‘vergeten groente’.
In de zomer krijgt Henrike hulp van vrijwilligers uit de buurt of uit het buitenland om op de akker te werken en van het landleven te genieten. Omdat het leuk is en om meer te leren over de groenten en de verschillende, soms bijna vergeten, werkwijzen. Dat is bijna het belangrijkste doel van de onderneming: Delen wat je van het land kan krijgen. Niet alleen het eten, maar ook de warme zon in je rug, soms de wind in het gezicht, gesprekken met anderen tijdens het werk, de rust, de kennis, maar ook de beweging: je lichaam inzetten en zien wat je kan scheppen met je handen.