Bloeiende broccoli
Dappere doorbloeiers!
Tijdens deze donkere dagen zijn er toch nog planten die gewoon gaan bloeien als ze het tijd vinden. Om op warme dagen de late bijen en vliegjes nog wat voer bieden, terwijl van de bomen langzaam al het blad eraf valt en in het veld de boerenkool overheerst. Deze bloeiende broccoli mag voorlopig blijven staan – het is gewoon te mooi bij het oogsten, wanneer de klei langzaam aan de laarzen omhoogkruipt naar de broekspijpen en en alles wat zwaarder word, zo’n dappere bloem te ontmoeten, die ook “gewoon doorgaat” in november.
Tip voor het snelle opwarmen: Boerenkool-Chips: Boerenkoolblaadjes gewassen en met sesam en olie erover in de hete oven, na 10 minuten zijn ze heerlijk crispy! Verfijnen met soyasaus maakt het bijzonder lekker. Daarna natuurlijk nog echt wat eten: Soepen en stamppot van bieten en koolraap voor de energie van binnen!